Bondage er ikke farligt, som det misforstås

08 november 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Når snakken falder på begrebet “bondage”, så bliver der ofte gnægget i krogene og fortalt en masse vittigheder om, hvad bondage er for en størrelse af et begreb.

Det er virkelig ærgerligt, for disse vittigheder er aldrig tæt på sandheden om, hvad bondage kan medføre af nydelse for ens sexliv.

Faktisk beror disse vittigheder mere på en masse fejlopfattelser, der egentlig blot udstiller jokens ophavsmand, end det fortæller noget sandt.

Disse bondage-jokes hænger ofte sammen med fortællinger om, at folk, der dedikerer sig til bondage-verden enten er nogle afstumpede mennesker, der ikke kan opnå nydelse på anden måde end ved at være “perverterede”, hvilket vi lige afliver senere.

Ellers også handler de jokes om situationer med opdigtede bondage-universer, hvor der går noget grueligt galt.

For det første: Selvom bondage bestemt kan føre smerte med sig, så er det en dejlig form for smerte, som man kan opleve med de dertil-konstruerede remedier, som der findes rigtig mange af.

Sex handler jo altid om nydelse, og det oplever nogle mennesker med en smule dominans, som bondage også er, og nogle kærtegn, der kan være på grænsen – eller over – hvad der er ment behageligt, men som stadig indynder en følelse af usikkerhed om, hvad der sker om lidt.

Den følelse kan samtidig medføre nydelse, hvorfor der er en dualisme i det at opleve bondage, og det er vores påstand, at selvom du tror, bondage ikke er noget for dig, så handler det måske om, at der findes en verden, du endnu ikke har undersøgt (og nydt) endnu.

Bondage findes i forskellige versioner og med forskellige artefakter inkluderet, hvor man kan opleve alt fra den blødere form for bondage, så man eventuelt langsomt kan begive sig længere ind og udfordre ens grænser.

Og der findes også den afdeling af bondage, der for nogle kan virke ekstrem, men som for de involverede giver nydelse.

Og så sker det alt sammen under sikre omstændigheder, så der er intet at frygte her.